SEY start na de zomervakantie met een nieuwe leergang: omscholing tot PHP/Laravel developers.

Het gehele traject duurt een jaar. Gedurende het eerste half jaar word je klaargestoomd tot junior developer en de rest van de tijd word je op de werkvloer door SEY gesuperviseerd.

Informatiebijeenkomst:

Op 1 en 29 juli organiseren we informatiebijeenkomsten.
Schrijf je in via: aanmelding@stichtingempoweryourself.com

Voor wie is de omscholing:

Iedereen die geïnteresseerd is om zich te laten omscholen voor een functie in de kansrijke ICT-sector is welkom. De stichting heeft in eerdere trajecten al veel deelnemers met succes opgeleid tot softwaretester. Komend studiejaar 2020/2021 beginnen we met onze eerste opleiding in de programmeertaal PHP/Laravel.

SEY onderscheidt zich door een omscholingstraject aan te bieden waarbij de kans op een betaalde baan groot is. De cursus is dusdanig ontwikkeld dat het voor deelnemers met minimaal mbo4 denkniveau en een gemotiveerde instelling haalbaar is. Hiermee maakt SEY het mogelijk lager opgeleiden om te scholen tot hbo’ers. Uiteraard is de cursus ook geschikt voor kandidaten met hbo-/wo niveau die van branche willen switchen of altijd een passie voor ICT hebben gehad.

SEY heeft een zeer goed beeld van de ICT-arbeidsmarkt in het noorden en uitstekende contacten met veel bedrijven. Samen met de deelnemers wordt vanaf de start van de omscholing gezocht naar de ideale match met een van de bedrijven uit onze portefeuille.

Voor SEY is diversiteit in de doelgroepen erg belangrijk. Hier wordt niet alleen gedoeld op aspecten zoals geslacht, leeftijd en etniciteit, maar ook minder zichtbare kenmerken als competenties en persoonlijkheidskenmerken.

Naast het aanleren van de ICT-vaardigheden is er ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling (denk aan trainingen om effectiever in teamverband te werken, het verbeteren van werknemersvaardigheden, individuele coaching, zichtbaarheid op social media en, indien nodig, taalcoaching.

SEY verwelkomt:

• Mbo’ers, hbo’ers die van  branche willen switchen
  • Werklozen met een uitkering (WW, bijstand, WIA, WAO, enz.)
  • Mensen met aandoeningen zoals ASS, ADHD, ADD, etc. (lichte vorm)
  • Schoolverlaters en mensen die om een of andere reden hun studie niet afgerond hebben
  • Statushouders (nieuwe Nederlanders tot 15 jaar terug) en migranten met kennis van zowel de Nederlandse als Engelse taal (minimaal niveau B1 afgerond)
  • Mensen die goed in exacte vakken zijn, nauwkeurig, gefocust
  • Autodidacten in IT en ICT

Profiel kandidaat:

• Minimaal mbo4 denkniveau
  • Goed in exacte vakken
  • Zelfstandig kunnen werken
  • Nauwkeurig en oog voor detail
  • ICT leuk vinden
  • Nederlands/Engels beheersen op minimaal B1 niveau
  • Diploma’s zijn niet nodig
  • Doorzettingsvermogen
  • Serieus het roer om willen gooien

Om rekening mee te houden:

Indien geïnteresseerden een uitkering ontvangen moet er vooraf een toezegging van de uitkeringsinstantie zijn dat kandidaten gedurende het traject van één jaar volledig beschikbaar zijn, met behoud van uitkering. Ook dient er een verklaring te zijn dat de omscholingskosten vooraf volledig worden betaald (door UWV, sociale dienst, bedrijf of deelnemer)

Daarnaast vragen we een eigen bijdrage van de deelnemers zelf. Indien betaling hiervan niet in één keer mogelijk is, biedt SEY de optie om een regeling te treffen.

Procedure:

Vereiste om met de opleiding te beginnen is een succesvolle afronding van een assessment en intakegesprek.

Bij het assessment wordt door middel van een aantal (online) opdrachten bekeken welke rol in de ICT het best bij de kandidaat past. Hierbij worden de rollen van programmeur, ontwerper, projectmedewerker en tester gemeten.

Bij het kennismakingsgesprek worden het taalniveau (Nederlands en Engels) bekeken, sociale vaardigheden besproken, interesses, studieachtergrond, actuele en gewenste situatie, enz.

De combinatie van assessment en intakegesprekken dient bovendien om een goede indruk te krijgen van de motivatie en de taalvaardigheden van de kandidaat.

Inhoud programma in het kort:

Algemene ICT-vaardigheden, theorie en praktijk voor PHP-programmeur, persoonlijke ontwikkeling, sollicitatie/social mediatraining, indien nodig individuele coaching en taalcoaching.

In de training verschuift de nadruk van theorie naar praktijk. De leergang PHP/Laravel leidt niet tot een officieel erkend certificaat. Wel zullen de deelnemers na afloop beschikken over een portfolio op GitHub. Hiermee zetten ze zichzelf in de schijnwerpers voor geïnteresseerde bedrijven.

Nadat deelnemers zijn opgeleid tot junior ontwikkelaar PHP/Laravel kunnen ze doorgroeien in functies als:

• Medior/senior softwareontwikkelaar (specifiek PHP/Laravel)
  • Ontwerper
  • Tester