Afgelopen 10, 11 en 22 juli zijn bij Stichting Empower Yourself een serie workshops gegeven door 2 studenten aan de Rijks Universiteit Groningen over de programmeertaal Python! Dit in voorbereiding op de volgende leergang van onze omscholing tot Junior software tester.

Op 10 juli om 9:00 uur is de dag begonnen met een introductieronde van onze deelnemers. Naar onze blije verrassing hebben we een geweldig diverse groep mensen, deze keer nóg meer dan voorheen al het geval was.

Verder was er een korte presentatie van de RUG studenten Casper en Matthijs, onze gastleraren die de workshop zijn komen verzorgen. Hierna werd eigenlijk direct de leerstof ingedoken en ging de workshop officieel van start!

in de loop van de ochtend werd duidelijk dat Python best goed te leren is, met dank aan Casper en Matthijs. Zij wisten onze deelnemers prima te ondersteunen en de ochtend voor iedereen tot een geslaagd einde te brengen. Ook waren er natuurlijk versnaperingen en koffie aanwezig zodat iedereen lekker scherp kon blijven!

Tijdens de workshops heeft iedereen natuurlijk een hoop geleerd, er zijn nieuwe banden ontstaan en nieuwe skills ontdekt. Na drie drukke ochtenden is de sfeer in de groep erg positief! Zelfs degenen die veel moeite hadden in het begin lijken nu een stuk zelfverzekerder en het enthousiasme om de omscholing tot Junior software tester te beginnen is dus hoog!

Mocht jij dit nou lezen en heb je interesse, neem dan voor 2 augustus contact met ons op, want op 20 augustus begint de laatste(!) assessment voor deze leergang van de omscholing Junior software tester.