Wilko heeft na het deelnemen aan het ICT-Empowerment project van Stichting Empower Yourself en een paar maanden stage een baan bij bGenius!

Na twee universitaire studies niet afgemaakt te hebben was Wilko op zoek naar iets anders. Een plek waar zijn hart ligt. Hij vond een flyer bij de gemeente over het ICT-Empowerment project en zo is Wilko in contact gekomen met SEY.

Het project heeft Wilko zeker geholpen, zo heeft hij twee mooie certificaten behaald en is hij door de trainingen zekerder van zichzelf geworden. Naast dat hij meer te weten is gekomen over ICT hebben de trainingen hem ook op het sociaal vlak sterker gemaakt.

Het vinden van een stageplek was eerst wat lastig, maar is toch goed gekomen. Uiteindelijk is hij aan het einde van zijn stageperiode door bGenius benaderd via LinkedIn met de vraag of hij langs wilde komen voor een bakje koffie. Dat heeft geresulteerd in een baan! “Zonder de certificaten die ik bij SEY heb behaald had ik deze baan nooit gekregen” geeft Wilko aan.

Wilko heeft het erg naar zijn zin bij zijn nieuw baan. “Er wordt serieus gewerkt maar het is altijd gezellig, zo hebben wij bij bGenius elke vrijdagmiddag een gezellige informele afsluiting van de week met een borrel. Daarnaast telt iedereen mee en kan ik ook dingen inbrengen”

Wilko heeft het project erg positief ervaren en geeft aan: “Als je overweegt om de ICT in te gaan en er nog niks vanaf weet dan is dit project aan te raden. Als je software tester wil worden is het belangrijk dat je graag dingen uit wil zoeken. Je hebt als software tester in de toekomst altijd werk, software wordt namelijk steeds belangrijker dus ook het testen hiervan.”